minipizza

Mini-pizza: Små frokostpizzaer - nem opskrift

Opskrift på minipizzaer, der er oplagte til frokost og madpakken. Gå selv i køkkenet og fremtryl disse italiensk-inspirerede brød, som også smager fortrineligt som en lille snack.

Ingredienser

Dej:

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g durumhvedemel (TIP: Du kan erstatte durumhvedemelet med fuldkornsdurumhvedemel)
  • Ca. 225 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00

Topping:

  • 2 dl pizza-tomatsauce, færdig fra glas
  • 3 æggestore kartofler
  • 100 g pepperoniskiver
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1-2 spsk. tørret oregano
  • 150 g revet mild ost f.eks. mozzarella
  • 100 g spæd salat, f.eks. feldsalat

  1. Dej: Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen, til den er smidig. Stil dejen til hævning ca. 1 time.
  2. Del dejen i 12 kugler, og tryk dem ud i cirkler ca. 1 cm tykke. Læg dem på bagepapir.
  3. Topping: Smør tomatsaucen på dejen. Skær skrællede eller vaskede kartofler i meget tynde skiver, og læg dem over pizzaerne. Fordel pepperoniskiver over. Fordel osten over. Drys med salt og oregano. Dryp med olivenolie.
  4. Bag pizzaerne ved 225 gr. ca. 15-20 min.
  5. Skyl og afdryp salaten godt. Drys det over pizzaerne.