brød

Fuldkornsboller med blåbær

Lækre boller bagt på kamutmel, som er nemt at bage med, og som giver meget fiberrigt brød.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    260 Kcal
  • Fedt:
    13 %
  • Protein:
    11 %
  • Kulhydrat:
    5 %

12 stk.

Ingredienser

  • 6 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk mørk sirup
  • 50 g tørrede blåbær
  • 300 g kamutmel
  • 200 g durummel
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Hæld vandet i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sirup og tørrede blåbær.
  2. Rør kamutmel og durummel i væsken. Rør dernæst hvedemel i lidt ad gangen.
  3. Rør dejen længe, f.eks. i en røremaskine. Dryp dejen med olie og stil den tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Sådan gør du:

  1. Dyp en stor spiseske i en skål koldt vand.
  2. Form dejen skødesløst til boller ved hjælp af skeen og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
  3. Lad brødene efterhæve i ca. 30 min.
  4. Bag bollerne ved 250 grader i ca. 15 min., til de er gyldne. Pensl evt. med lidt vand − det giver en sprød skorpe.
  5. Afkøl bollerne på en bagerist.