Fyldte dadler med valnødder og marcipan
Tørret frugt hører julen til, og disse store, smukke dadler er perfekte med fyld i. Den søde marcipan får smagsmæssigt et spark bagi af de letbitre valnødder og den skarpe snert af orange.
15
Ingredienser
- 50 g valnødder
- 15 store Medjool-dadler (eller friske, iranske dadler)
- 150 g marcipan
- reven skal af 1 øko appelsin
- evt. 1 spsk Grand Marnier
- ca. 75-100 g smeltet mørk chokolade.
Sådan laver du fyldte dadler
- Rist valnødderne gyldne og duftende i en 180 grader varm ovn i ca 8 min. Tag dem af varmen og lad dem køle helt ned før de finthakkes, enten i blenderen eller i hånden. Skær et snit i dadlerne og fjern stenen. Bland nødderne med marcipan, appelsinskal og evt. likør.
- Fyld hver dadel med en lille teskefuld marcipan-nøddemasse. Dyp hver dadel halvt i den smeltede chokolade, eller gør som på billedet og træk streger af smeltet chokolade hen over dadlerne. Lad dem stå ved stuetemperatur til de serveres.