Gin- og enebærmarinerede sild

Gin- og enebærmarinerede sild

Intet frokostbord uden sild. Her i en variant der er gin- og enebærmarineret.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Udvanding: ca. 24 timer
  • Trækketid:
  • 2 døgn
  • 2 spegesild (4 udvandede sildefileter eller ca. 300 g gammeldags modnede islandske sildefilter)
  • Ginlage:
  • 2 dl citronsaft
  • 1 tsk hele enebær
  • 100 g rørsukker
  • 1 dl gin
  • 1 porre (fintsnittet)
  • Tilbehør: rugbrød og smør

  1. Udvand saltede sildefileter i vand, til det er klart, evt. i flere hold koldt vand – eller afdryp de marinerede sild.
  2. Ginlage: Kog citronsaft, enebær og rørsukker, til det er opløst.
  3. Lad lagen køle af og tilsæt gin og fintsnittet porre.
  4. Skær sildene i mindre stykker. Læg dem i lagen og kom dem i køleskabet to døgn.
  5. Lad lagen dryppe af sildene.
  6. Servér med godt rugbrød.