Gin- og enebærmarinerede sild
Intet frokostbord uden sild. Her i en variant der er gin- og enebærmarineret.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Udvanding: ca. 24 timer
- Trækketid:
- 2 døgn
- 2 spegesild (4 udvandede sildefileter eller ca. 300 g gammeldags modnede islandske sildefilter)
- Ginlage:
- 2 dl citronsaft
- 1 tsk hele enebær
- 100 g rørsukker
- 1 dl gin
- 1 porre (fintsnittet)
- Tilbehør: rugbrød og smør
- Udvand saltede sildefileter i vand, til det er klart, evt. i flere hold koldt vand – eller afdryp de marinerede sild.
- Ginlage: Kog citronsaft, enebær og rørsukker, til det er opløst.
- Lad lagen køle af og tilsæt gin og fintsnittet porre.
- Skær sildene i mindre stykker. Læg dem i lagen og kom dem i køleskabet to døgn.
- Lad lagen dryppe af sildene.
- Servér med godt rugbrød.