Græsk mørbradspyd
Næringsindhold
- Energi pr. person:531 Kcal
- Fedt:21 %
- Protein:38 %
- Kulhydrat:41 %
4
Ingredienser
- Spyd:
- 2 små mørbrader
- 2 fed hvidløg
- 2 rosmarinkviste
- en smule olivenolie
- salt, peber
- 4 træspyd
- Kartofler:
- 800 g skrubbede kartofler
- 1 spsk olivenolie
- salt, peber
- Salat:
- 2 rødløg
- 400 g vandmelon i tern
- 1 agurk
- 1 stor håndfuld rucola
- 1 bæger salattern 10%
- Dressing:
- 200 g græsk yoghurt 2%.
- 1 fed hvidløg
- salt, peber
Sådan gør du
- Skær hver mørbrad i 3 lige lange stykker og vend dem i en marinade af 2 fed knust hvidløg, hakket rosmarin, en smule olivenolie, salt og peber og lad dem trække mindst 1 time i køleskabet.
- Vend de skrubbede kartofler i olivenolie og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 30 min.
- Sæt kødet på spydene, 3 stykker kød på to spyd, så de kan skæres igennem til to spyd efter stegningen. Grill spydene ca. 11 min. på hver side, ca. 22 min. i alt.
- Halvér agurken, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver.
- Skær rødløgene i tynde skiver og bland med melon, agurk, rucola og salattern.
- Rør yoghurt og 1 fed knust hvidløg sammen og smag dressingen til med salt og peber.