Opskrift på græsk mørbradspyd

Græsk mørbradspyd

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    531 Kcal
  • Fedt:
    21 %
  • Protein:
    38 %
  • Kulhydrat:
    41 %

4

Ingredienser

  • Spyd:
  • 2 små mørbrader
  • 2 fed hvidløg
  • 2 rosmarinkviste
  • en smule olivenolie
  • salt, peber
  • 4 træspyd
  • Kartofler:
  • 800 g skrubbede kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • Salat:
  • 2 rødløg
  • 400 g vandmelon i tern
  • 1 agurk
  • 1 stor håndfuld rucola
  • 1 bæger salattern 10%
  • Dressing:
  • 200 g græsk yoghurt 2%.
  • 1 fed hvidløg
  • salt, peber

Sådan gør du

  1. Skær hver mørbrad i 3 lige lange stykker og vend dem i en marinade af 2 fed knust hvidløg, hakket rosmarin, en smule olivenolie, salt og peber og lad dem trække mindst 1 time i køleskabet.
  2. Vend de skrubbede kartofler i olivenolie og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 30 min.
  3. Sæt kødet på spydene, 3 stykker kød på to spyd, så de kan skæres igennem til to spyd efter stegningen. Grill spydene ca. 11 min. på hver side, ca. 22 min. i alt.
  4. Halvér agurken, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver.
  5. Skær rødløgene i tynde skiver og bland med melon, agurk, rucola og salattern.
  6. Rør yoghurt og 1 fed knust hvidløg sammen og smag dressingen til med salt og peber.