Græskargratin opskrift

Græskargratin opskrift

3

Total:40 minutter

Ingredienser

  • ½ hokkaido-græskar
  • 2 bagekartofler
  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ dl cremefraiche 38 %
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl revet ost
  • salt op peber.

Sådan gør du

  1. Tag kernerne ud af græskaret. Skræl græskar og bagekartofler og skær det i grove tern. Kom det i en gryde med vand og kog 20-25 min. til det er mørt. Hæld vandet fra og krydr med salt, peber og olivenolie. Fyld græskar-kartoffelmosen i et ovnfast fad.
  2. Rør cremefraiche sammen med rå æggeblommer, revet ost og lidt salt og peber. Kom denne gratinering ovenpå græskar-kartoffelmosen.
  3. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. til gratineringen er gylden og lækker.
  4. Servér græskargratin til alverdens retter. Det smager rigtigt godt både til fisk og kød.
  5. .