Græskarsuppe med karry og kokosmælk

Græskarsuppe med karry og kokosmælk

Græskarsuppe med et hokkaido-græskar som hovedingrediens. Dens kød er skrigorange og liver op på en grå og kold hverdagsaften. Og tilsætter du lidt frisk chili, får du også varmen!

Græskarsuppe til 2 personer

Ingredienser

  • Græskarsuppe med karry og kokosmælk
  • Fryse-egnet
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 1-2 tsk karry
  • 1 spsk olie
  • 1 hokkaido-græskar (ca. 400 g frugtkød)
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ liter grønsagsbouillon
  • citron eller lime
  • salt og peber
  • Tilbehør: brød

Sådan laver du græskarsuppe med karry og kokosmælk

  1. 1. Svits finthakket løg, hvidløg, ingefær og karry i en gryde med olie ca. 5 min. 
  2. 2. Skær skrællen af græskarret og skær den i både. Skrab frø og kerner ud og skær frugtkødet i tern. Vend dem i gryden og tilsæt kokosmælk og bouillon. 
  3. 3. Lad suppen simre, til alt er mørt – ca. 20 min. 
  4. 4. Blend suppen jævn og smag til med ca. 1 spsk citrussaft, salt og peber. Servér med brød.  

Tip

Tilsæt evt. lidt rejer eller kogt kyllingekød inden servering.