Gratinerede jomfruhummere
Danske jomfruhummere er skøn og let sommermad, og så er de ikke spor besværlige at tilberede.
(4 pers.)
Ingredienser
- 8-16 jomfruhummere (alt efter størrelse)
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie
- 1 bdt. bdt. persille
- 4 fed finthakkede hvidløg
- 1 tsk. tsk. salt
- peber
- 2 spsk. citronsaft
- Tilbehør:
- flutes og salat
- Klip toppen af jomfruhummerens haleskjold, start ved hovedet og vend rundt ved halen, og klip opad.
- Læg hummerne i et smurt ovnfast fad. Bland olivenolie, hakket persille, hvidløg, salt, peber og citronsaft i en skål. Kom marinaden over jomfruhummerne med en ske, og kom dem i ovnen på midterste ovnribbe ved 225 gr. i ca. 20 min.
- Server jomfruhummerne med flutes og salat, f.eks. spæd spinat, halve cherrytomater, blomkålsbuketter og fine stænger af gulerødder.