Gratinerede jomfruhummere

Gratinerede jomfruhummere

Danske jomfruhummere er skøn og let sommermad, og så er de ikke spor besværlige at tilberede.

(4 pers.)

Ingredienser

  • 8-16 jomfruhummere (alt efter størrelse)
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 1 bdt. bdt. persille
  • 4 fed finthakkede hvidløg
  • 1 tsk. tsk. salt
  • peber
  • 2 spsk. citronsaft
  • Tilbehør:
  • flutes og salat

  1. Klip toppen af jomfruhummerens haleskjold, start ved hovedet og vend rundt ved halen, og klip opad.
  2. Læg hummerne i et smurt ovnfast fad. Bland olivenolie, hakket persille, hvidløg, salt, peber og citronsaft i en skål. Kom marinaden over jomfruhummerne med en ske, og kom dem i ovnen på midterste ovnribbe ved 225 gr. i ca. 20 min.
  3. Server jomfruhummerne med flutes og salat, f.eks. spæd spinat, halve cherrytomater, blomkålsbuketter og fine stænger af gulerødder.