Opskrift på gravadlaks med rygeostcreme

Gravad laks med rygeostecreme

9

Ingredienser

  • Ca. 1 kg fileteret lakseside med
  • skind, af midterstykke
  • ½ dl Maldon sea salt
  • 1½ spsk sukker
  • 1 spsk groftstødt peber
  • dildkviste
  • 4 spsk snaps
  • Dild
  • Rygeostecreme med wasabi:
  • 1 rygeost, 170 g
  • 1 dl cremefraiche 9%
  • salt, groftkværnet peber
  • ½ tsk sukker
  • wasabi eller reven peberrod.

Sådan gør du

  1. Fjerne alle små ben fra laksen – brug evt. en pincet. Kom laksen i et glas- eller porcelænsfad og sæt den i fryseren i 24 timer. Tag laksen ud og lad den tø op i køleskabet. Bland salt, sukker og peber og gnid blandingen i et jævnt lag over laksen, læg dild på toppen og stænk med snaps. Kom en tyk plastpose over fisken, og læg et tykt spækkebræt eller andet, der passer i størrelse, ovenpå og lad laksen trække i køleskabet 24-48 timer.
  2. Rygeostecreme: Rør rygeost og cremefraiche sammen, smag til med salt, peber, sukker og wasabi eller friskreven peberrod efter behag.
  3. Servér laksen i tynde skiver med ekstra dild og rygeostecreme.
  4. TIP: Den nemme løsning: Drop rygeostecremen og køb et bæger sennepssauce til graved laks.