Green star-medaljer

Medaljer med citrus: Green star-medaljer

Skønne hjemmelavede flødeskumskager med et pift af citrus - i disse medaljer tilsættes cremen citronskal og der drysses hakkede pistacienødder på toppen.

16 stk.

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 100 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • Grundcreme:
  • 2½ dl mælk
  • 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 1 stang vanilje
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Samt
  • 2½ dl piskefløde
  • Green star-medaljer:
  • 1 portion mørdej
  • 1 portion grundcreme
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
  • Glasur:
  • 3 dl flormelis
  • 2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
  • grøn levnedsmiddelfarve
  • evt. hakkede pistacienødder, usaltede, uden skal og hinder

  1. Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen, ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik 32 stjerner.
  3. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe – hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  4. Grundcreme: Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min.
  5. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  6. Green star-medaljer: Rør citronsaft og citronskal i cremen. Rør glasuren sammen.
  7. Smør den på halvdelen af kagerne. Drys evt. med pistacienødder.
  8. Fordel creme imellem kagerne to og to.