salat

Grillet bøf & sprødt tilbehør

Fyldig salat, du kan servere både som frokost eller middag.

4

Ingredienser

  • 2 tykke bøffer, f.eks. entrecote (400 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peberblanding
  • 125 g kogte, afdryppede puy linser
  • 2 mini romainesalat
  • ½ frissésalat eller egeblad
  • 50 g babyspinat
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 agurk
  • 1 bdt „krøllede” forårsløg
  • 1–2 flækkede, udkernede, groftskårne snackpebre
  • evt. krydderurtekviste som persille, kørvel og timian.
  • Dijondressing med kapers:
  • 2 spsk grovkornet dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 1–2 spsk kapers.
  • Hvidløgsbrød:
  • 8 skiver fuldkornsbaguette
  • 1 tsk olivenolie
  • knust hvidløg.

Sådan gør du:

  1. Dup kødet tørt, drys salt og peber og evt. urtekrydderi på og steg bøfferne 3–4 minutter på hver side, alt efter hvor stegt du ønsker dit kød. Skær kødet i skiver. Snit bladselleri, forårsløg og agurk i lange bånd, læg dem i en skål med koldt vand og sæt dem i køleskabet en halv times tid – se tip.
  2. Lav dressingen imens. Rør sennep og honning sammen, tilsæt olien lidt ad gangen samt vand og balsamico. Smag til med salt, peber og kapers. Bland alle ingredienserne til salaten med dressingen, læg kødskiver på toppen og stik hvidløgsbrødene ned i salaten. Grill eller rist brødene sprøde, pensl dem med olie og gnid dem med knust hvidløg.
  3. Energi pr. person: 650 kcal, fedt 28%, protein 26%, kulhydrat 46%
  4. Tip krøllede grøntsager...
  5. Ser forrygende ud i en salat. Snit forårsløg og stilke af bladselleri i lange, tynde strimler. Skær agurk i lange, brede bånd med grøntsagsskrælleren. Læg grøntsagerne i en skål med koldt vand og sæt den i køleskabet en time, inden du tilsætter dem.