Grillet flanksteak

Flanksteak på grill: Sådan gør du

Grillet flanksteak med grønt tilbehør er perfekt grillmad til mange. Se opskriften her med guide til krydderier og stegetid, så du får perfekt mørt og lækkert kød.

4 personer

Ingredienser

Kryddersalt

  • 2 spsk provence-krydderi
  • 4 spsk flagesalt

Kød

  • 800 g-1 kg flankesteak
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk kryddersalt
  • ½ bundt bredbladet persille

Grønt

  • 4 majskolber
  • 4 spsk smør
  • 2 hjertesalat
  • 100 g friskrevet cheddarost*
  • kryddersalt og peber

Sådan gør du

  1. Kryddersalt: Bland provencekrydderi sammen med flagesalt.
  2. Kød: Fjern sener og hinder fra kødet, eller få din slagter til at gøre det. Pensl kødet med olivenolie, og gnid 1 spsk kryddersalt ind i kødet.
  3. Grill kødet i 8 minutter på hver side. Lad kødet hvile i 7-8 minutter, før det skæres i tynde skiver på tværs af kødfibrene. Skyl persillen, hak den fint og drys over kødet
  4. Grønt - majs: Fjern frakkerne fra majsene. Smør majsene med smør, og krydr med kryddersalt. Grill majsene i 3-4 minutter på hver side, til farven skifter fra lysegul til mørkegul. Skær majsene i tykke skiver og drys friskrevet cheddarost udover de varme majs
  5. Grønt - grillet hjertesalat: Skyl salaten, og fjern de yderste blade. Flæk hjertesalaterne i halve, og grill dem i 3 minutter på hver side. Drys med kryddersalt, og krydr med peber. Drys med friskrevet cheddarost.