Grillspyd med chilidip
Grillspyd med lækkert kød og grøntsager hører i den grad sommeren til. Krydr evt. med denne udsøgte og smagfulde chili/tomatdip.
24 stk
Ingredienser
- Grillspyd:
- 1200 g kyllingefilet (eller skinkeschnitzler)
- 24 træspyd (se tip)
- 1 lime (eller citron)
- 3 spsk. olivenolie
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. stødt
- spidskommen
- 2 tsk. salt
- friskkværnet sort peber
- Dip:
- 3-4 store tomater
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 3 spsk. olivenolie
- ½-1 tsk. sukker
- ½-1 tsk salt
- 1-2 spsk. lime- eller citronsaft
- Tilbehør: limebåde
- Grillspyd:
- Skær hver kyllingefilet i 3 tykke, aflange stykker, og læg dem i et dybt fad eller i en frysepose.
- Pres saften af lime eller citron, og bland med olivenolie, knust hvidløg og krydderier.
- Hæld marinaden over kødet, og vend det godt rundt. Sæt kødet i køleskabet i 3-6 timer.
- Dip:
- Vask tomaterne, og skær dem i halve. Pil løg og hvidløgsfed, og skær løget i både. Halvér chilien, og fjern frø og mellemvægge. Vend det hele sammen med olivenolie og salt, og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time.
- Tag pladen ud af ovnen, og lad det køle lidt af. Træk skindet af tomater og chili. Blend det hele (grøntsager, olie og saft) sammen til en tyk sovs, og smag til med sukker, salt og lime- eller citronsaft.
- Træk det marinerede kød på spyd, og steg dem på en middelvarm grill eller på en plade i ovnen ved 250 grader i ca. 5 min. på hver side.
- Anret spyddene på et fad med limebåde og en skål med dip.