Grillmad

Grillstegte foreller med blomkål og kapers

Lækker fisk på grillen.

GRILLSTEGTE FORELLER MED BLOMKÅL OG KAPERS

(4 pers.)

Tid: 20 min. plus tid til grill

2-4 foreller – afhængig af størrelsen

salt og peber

1 citron

2-4 kviste persille

½ blomkål

2 spsk. kapers

3 spsk. salte mandler

revet skal fra 1 ubehandlet citron

100 g smør

600-800 g nye kartofler

1. Rens fiskene, og krydr med salt og peber. Rids skindet. Fyld bugen med citronskiver og persille.

2. Pak fisken ind i folie, og grill i ca. 20 min. afhængig af fiskens størrelse. Vend den undervejs.

3. Del blomkål i små buketter. Damp dem ca. 1 min., og afdryp. Vend blomkål med kapers, hakkede mandler og citronskal.

4. Brun smørret.

5. Server fisken toppet med blomkålsblanding, og server med nye kogte kartofler og brunet smør.

TIP

I stedet for forel kan du bruge makrel eller dorade.

5 TIPS, NÅR DU GRILLER FISK:

• Fisk, der er faste i kødet (f.eks. havtaske, tun og laks), er velegnede til at grille på rist.

• De fleste fileter med skind kan grilles på en rist eller på en fiskevender.

• Pensl fiskens skindside eller den side, som vender mod risten, med olie – aldrig selve risten.

• Brug høj varme – både grill og grillrist skal være meget varm.

• Lad være med at flytte rundt med fisken, før den selv slipper risten. Hvis der er skind på, vil sukkerindholdet i skindet karamellisere pga. varmen og danne en skorpe.

Kilde: skagenfood.dk

► SE OGSÅ: Fiskedeller med chilimayo, lynstegt grønt og sesamkartofler

► SE OGSÅ: Fabelagtig fiskepie

► SE OGSÅ: Skindstegt kulmule og fennikelsalat