1. Rens fiskene, og krydr med salt og peber. Rids skindet. Fyld bugen med citronskiver og persille.
2. Pak fisken ind i folie, og grill i ca. 20 min. afhængig af fiskens størrelse. Vend den undervejs.
3. Del blomkål i små buketter. Damp dem ca. 1 min., og afdryp. Vend blomkål med kapers, hakkede mandler og citronskal.
4. Brun smørret.
5. Server fisken toppet med blomkålsblanding, og server med nye kogte kartofler og brunet smør.
TIP
Annonse
I stedet for forel kan du bruge makrel eller dorade.
5 TIPS, NÅR DU GRILLER FISK:
• Fisk, der er faste i kødet (f.eks. havtaske, tun og laks), er velegnede til at grille på rist.
• De fleste fileter med skind kan grilles på en rist eller på en fiskevender.
• Pensl fiskens skindside eller den side, som vender mod risten, med olie – aldrig selve risten.
• Brug høj varme – både grill og grillrist skal være meget varm.
• Lad være med at flytte rundt med fisken, før den selv slipper risten. Hvis der er skind på, vil sukkerindholdet i skindet karamellisere pga. varmen og danne en skorpe.