Grillstegte foreller med blomkål og kapers
Lækker fisk på grillen.
GRILLSTEGTE FORELLER MED BLOMKÅL OG KAPERS
(4 pers.)
Tid: 20 min. plus tid til grill
2-4 foreller – afhængig af størrelsen
salt og peber
1 citron
2-4 kviste persille
½ blomkål
2 spsk. kapers
3 spsk. salte mandler
revet skal fra 1 ubehandlet citron
100 g smør
600-800 g nye kartofler
1. Rens fiskene, og krydr med salt og peber. Rids skindet. Fyld bugen med citronskiver og persille.
2. Pak fisken ind i folie, og grill i ca. 20 min. afhængig af fiskens størrelse. Vend den undervejs.
3. Del blomkål i små buketter. Damp dem ca. 1 min., og afdryp. Vend blomkål med kapers, hakkede mandler og citronskal.
4. Brun smørret.
5. Server fisken toppet med blomkålsblanding, og server med nye kogte kartofler og brunet smør.
TIP
I stedet for forel kan du bruge makrel eller dorade.
5 TIPS, NÅR DU GRILLER FISK:
• Fisk, der er faste i kødet (f.eks. havtaske, tun og laks), er velegnede til at grille på rist.
• De fleste fileter med skind kan grilles på en rist eller på en fiskevender.
• Pensl fiskens skindside eller den side, som vender mod risten, med olie – aldrig selve risten.
• Brug høj varme – både grill og grillrist skal være meget varm.
• Lad være med at flytte rundt med fisken, før den selv slipper risten. Hvis der er skind på, vil sukkerindholdet i skindet karamellisere pga. varmen og danne en skorpe.
Kilde: skagenfood.dk
► SE OGSÅ: Fiskedeller med chilimayo, lynstegt grønt og sesamkartofler
► SE OGSÅ: Fabelagtig fiskepie
► SE OGSÅ: Skindstegt kulmule og fennikelsalat