Grøn risotto med asparges og spinat

Grøn risotto med asparges og spinat

Denne lækre risotto med asparges og spinat er sund og smager himmelsk.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    472 Kcal
  • Fedt:
    27 %
  • Protein:
    16 %
  • Kulhydrat:
    57 %

2 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl risottoris
  • 1 tsk. olivenolie
  • 3 spsk. løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, fint hakket
  • 1 dl hvidvin
  • 4-5 dl vand eller hønsebouillon
  • 2 håndfulde spinat
  • 1 dl vand
  • 10 grønne asparges
  • 60 g revet parmesan
  • Salt og peber
  • 1 tsk. smør
  • Lidt fint snittet citronskal og parmesan

Sådan gør du:

  1. Sautér risene i olie. De må ikke tage farve.
  2. Kom løg og hvidløg ved, og lad det sautere, til de er bløde, men stadig ikke har farve.
  3. Hæld vin på lidt af gangen, og fortsæt derefter med vand eller bouillon. Rør jævnligt.
  4. Blend spinat med ½-1 deciliter vand.
  5. Knæk den nederste ende af aspargesen, og kassér den. Snit aspargesene i skrå skiver.
  6. Tilsæt asparges og spinatvand, når risene er næsten møre, vend parmesan i og tag gryden af varmen.
  7. Smag til med salt, peber og smør. Servér straks med lidt citronskal og mere parmesan.