tomatcrumble

Crumble med grøntsager

Retten smager simpelthen af Provence og Italien. Kom tomater, squash og løg i fad med krydderurter og smelteost, mens du fordeler brødblandingen over grøntsagerne, og bager det hele i max 30 minutter. En utroligt simpel ret - og samtidig en måde at få brugt dit tørre brød.

4 personer

Total:40 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

Fyld:

  • 500 g blandede tomater
  • 1 courgette
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og sort peber
  • 250 g frisk mozzarella

Crumble:

  • 3 tykke skiver daggammelt hvedebrød – gerne surdejsbrød
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk hakket frisk rosmarin
  • salt og sort peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 25 g revet parmesan

Sådan laver du retten

  1. Skær tomater i halve eller kvarte, afhængig af størrelse. Gerne i forskellige farver, det ser smukt ud i retten. Skær courgetten i store tern og løg i tynde strimler. Hak hvidløget fint.
  2. Vend det hele sammen med basilikumblade og lidt salt og peber, og kom det i et ovnfast fad.
  3. Riv mozzarellaen i grove stykker, og kom på toppen.
  4. Crumble: Riv brødet i grove stykker. Knus eller riv hvidløget, og vend det sammen med brød, rosmarin, lidt salt og peber samt olivenolie.
  5. Kom revet parmesan på toppen og bag retten i 20-30 minutter ved 180 grader.