Crumble med grøntsager
Retten smager simpelthen af Provence og Italien. Kom tomater, squash og løg i fad med krydderurter og smelteost, mens du fordeler brødblandingen over grøntsagerne, og bager det hele i max 30 minutter. En utroligt simpel ret - og samtidig en måde at få brugt dit tørre brød.
4 personer
Total:40 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
Fyld:
- 500 g blandede tomater
- 1 courgette
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 håndfuld basilikum
- salt og sort peber
- 250 g frisk mozzarella
Crumble:
- 3 tykke skiver daggammelt hvedebrød – gerne surdejsbrød
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk hakket frisk rosmarin
- salt og sort peber
- 2 spsk olivenolie
- 25 g revet parmesan
Sådan laver du retten
- Skær tomater i halve eller kvarte, afhængig af størrelse. Gerne i forskellige farver, det ser smukt ud i retten. Skær courgetten i store tern og løg i tynde strimler. Hak hvidløget fint.
- Vend det hele sammen med basilikumblade og lidt salt og peber, og kom det i et ovnfast fad.
- Riv mozzarellaen i grove stykker, og kom på toppen.
- Crumble: Riv brødet i grove stykker. Knus eller riv hvidløget, og vend det sammen med brød, rosmarin, lidt salt og peber samt olivenolie.
- Kom revet parmesan på toppen og bag retten i 20-30 minutter ved 180 grader.