Grøntsagsspyd med marinade

Grillspyd med grønt: Louisa Lorangs bedste grillede grøntsager

De grillede grøntsager smager godt serveret helt simpelt i et fladbrød. Men du kan også spise grøntsagsspyddene som tilbehør til stegt kød eller fisk. Få her kokken Louisa Lorangs bedste opskrift på vegetar-venlige grillspyd.

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 gul peber, i grove stykker
  • 1 rød peber, i grove stykker
  • 2 slanke squash, i skiver
  • 6 små rødløg, halverede eller i kvarte
  • olivenolie
  • salt
  • 8-10 lange træspyd

DESUDEN

  • 2-3 spsk olivenolie
  • ½ fed hvidløg, presset
  • 1 tsk persille, finthakket
  • god balsamico-eddike
  • fladbrød, grillede
  • feta

Sådan laver du grønsagsspyd

  1. Vend grøntsagerne med en smule olie og salt. Sæt dem på spyd.
  2. Grill grøntsagerne på den varme grill. Start dem gerne over direkte varme, så de får farve, og ryk dem evt. til indirekte varme, så du er sikker på, at de bliver helt møre.
  3. Servering: Rør lidt olie med hvidløg og persille.
  4. Tag grøntsagerne af spyddene, og vend dem med olien.
  5. Anret på fladbrød, og top med brud af feta og persille. Eller servér spyd med grillet brød på siden.

Tip

Du kan give spydene mere karakter ved at komme store tern af grillosten halloumi på. Den holder formen, selvom den bliver varmet op.