Gumbo opskrift med kylling

Gumbo med kylling og chorizo

Gumbo er en tyk og fyldig suppe, der stammer fra området omkring den mexicanske golf, primært Lousiana og South Carolina. Her med kylling og en stærk pølse.

4

Total:1 time

Ingredienser

  • 1½ tsk sød paprika
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk knust chili eller lidt cayennepeber
  • 6 kyllingelår
  • 50 g chorizopølse, skåret i ½ cm tykke skiver
  • 1½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 stængler bladselleri
  • Lidt olivenolie
  • 2½ spsk hvedemel
  • hønsebouillon eller vand så det dækker
  • salt, peber og lidt citronsaft
  • 2 forårsløg, fintsnittet på skrå.
  • Tilbehør: kogte ris.

Sådan gør du

  1. Bland paprika, salt og chili sammen i en skål og gnid det ind i kyllingelårene.
  2. Brun kyllingelår og chorizo pølse i en gryde med lidt olivenolie til det er gyldent og sprødt på skindsiden.
  3. Tag kylling og pølser op af gryden og læg det på en tallerken.
  4. Snit løg, hvidløg, peberfrugter og bladselleri i små tern. Steg løg, hvidløg, peberfrugter og bladselleri i en gryde med lidt olivenolie 10 min indtil det er mørt.
  5. Tilsæt mel og steg fortsat nogle minutter. Hæld bouillon herved, kom kyllingelårene tilbage i gryden, og lad det simre 45-50 min. til lårene er møre.
  6. Tag kyllingelårene op af gryden og pluk kødet fra i store stykker – kasser ben og kyllingeskind, og kom kyllingekødet tilbage i gryden. Krydr med salt og peber og evt. lidt citronsaft og drys retten med friske forårsløg.
  7. Servér retten med kogte ris.