Hakkebøf med bløde løg og sovs
Lækkert og simpelt - en god gammeldags hakkebøf med bløde løg til og selvfølgelig brun sovs. Vælg magert hakket oksekød og jævn sovsen med Maizena, så reducerer du kalorietallet yderligere.
Hakkebøf med bløde løg til 4 personer
Ingredienser
- 600 g magert hakket oksekød
- 2 store løg
- 3 dl oksebouillon
- 3 spsk Maizena Jævner
- 1 dl mælk
- 1 spsk engelsk sauce
- kulør
- salt
- peber.
Sådan laver du hakkebøf
- 1. Skær løgene i skiver og sauter dem i lidt olie. Tilsæt lidt vand og læg låg på. Lad dem koge, indtil de er møre.
- 2. Form kødet til ca. 6 hakkebøffer og krydr det med salt og peber. Steg hakkebøfferne til de er gennemstegt, ca. 3-4 min.
- 3. Lav bouillon i en gryde og tilsæt jævner under omrøring. Lad sovsen småkoge i 5 min. Tilsæt kulør, engelsk sauce og en tredjedel af løgene. Smag til med salt og peber.
- 5. Resten af løgene fordeles over kødet og sovsen hældes ved.
- Du sparer masser af fedt ved at koge løgene i lidt vand, når du steger dem. Det er ikke kun sundere, det er faktisk også et ´hemmeligt´ kokketrick.