Hakkebøffer med kryddersmør, stegt kål og dampede grøntsager

Hakkebøffer med kryddersmør, stegt kål og dampede grøntsager

Hvem kan ikke lide en hakkebøf? Gør hverdagsmad til festmad ved at vælge et smagfuldt stykke kød, for eksempel oksecuvette. Du kan hakke det selv på en kødhakker eller få slagteren til at gøre det.

Hakkebøffer med kryddersmør, stegt kål og dampede grøntsager til 8 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Kryddersmør:
  • 250 g smør
  • ½ dl top af forårsløg, fintsnittet (brug resten af løget som garniture, se nedenfor)
  • 1 dl persille, finthakket
  • 2 fed hvidløg, revne
  • Hakkebøffer:
  • 1,6 kg hakket kød af god kvalitet, f.eks. oksecuvette
  • salt og peber
  • smør til stegning
  • Stegt kål:
  • 8 babyhvidkål eller 1 stort hvidkål
  • 20 g smør
  • 1 tsk salt
  • vand og 1 spsk salt til kogning af løgene
  • 8 rødløg, pillede og halverede
  • 16 forårsløg

Sådan laver du hakkebøffer med kryddersmør, stegt kål og dampede grøntsager

  1. 1. Rør alle ingredienser til kryddersmørret sammen. Kom smørret op i en pæn skål, og sæt det på køl. Form kødet til 8 bøffer. Krydr dem godt på alle sider med salt og peber. Smelt smørret på en pande, og steg bøfferne 6-8 minutter på hver side. Hold bøfferne lune, til de skal serveres.
  2. 2. Halver små hvidkål, eller skær store hvidkål i både på 2-3 centimeter. Sørg for, at stokken holder sammen på kålbladene i den ene ende. Læg dem på en tør pande, og skru godt op for varmen. Steg kålstykkerne cirka 8 minutter, til de er smukt brune. Vend dem om, og kom smør på panden. Steg videre cirka 2 minutter. Kom kålene op på et fad, og hæld det smeltede smør over. Drys med salt.
  3. Bring vand og salt i kog i en gryde eller bred pande med høje sider. Kog rødløgene møre heri, det tager cirka 7-8 minutter, og kog forårsløgene cirka 3 minutter. Server bøffer med bagt kål og dampede løg, og kom godt med kryddersmør på toppen af hele herligheden.