Opskrift på grillet havbars med fennikel og krydderurter

Havbars på grill med fennikel og krydderurter

Steg en hel havbars på grillen, og drøm dig væk til sydens sol og lune nætter.

4

Ingredienser

  • 2 store havbars, skællet, renset og finder klippet af (få fiskehandleren til at gøre det for dig)
  • 1-2 fennikel
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1 citron
  • olivenolie af super god kvalitet
  • 150 g af dine yndlings krydderurter (estragon, persille, løvstilke, kørvel, ramsløg etc...). 

Sådan laver du havbars på grill

  1. Hak fennikel, krydderurter, skalotteløg og hvidløg groft. Put blandingen ind i bugen på de super smukke havbars.
  2. Tænd op i grillen. Når kullene er begyndt at blive hvide, pensles fiskene med olivenolien. Kom dem på grillen og giv dem ca. 3-4 min på hver side. De er færdige, når du kan trykke på fisken og den giver efter i kødet. Pas på ikke at give de fine fisk for meget. Den skal selvfølgelig være færdig, men stadig saftig...
  3. Servér fisken rygende varm med citronen skåret i både og de lækre urter, som har stegt med inde i fisken.  Servér evt. nyopgravede, kogte danske kartofler til.
  4. Se også opskriften på calamari med aubergine og hvidløg