Opskrift på havregrød med havtorn, kerner og hyldeblomstsirup

Havregrød med tørret havtorn, ristede kerner og hyldeblomstsirup

4

Ingredienser

  • Grød:
  • 4 dl grovvalset økologisk havregryn
  • 4 dl vand
  • 4 dl økologisk sødmælk
  • knivspids havsalt
  • En håndfuld tørret havtorn (kan bl.a. købes hos grødbaren Grød)
  • Ristede kerner:
  • 50 g hele rugkerner
  • 50 g hele speltkerner
  • 50 g hele havre kerner 
  • 50 g hele bygkerner
  • 50 g hørfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g hasselkerner
  • 5 spsk. honning
  • Hyldeblomstsirup:
  • 0,5 l Søbogaards Hyldeblomstsaft
  • 1 dl sukker

Sådan tilbereder du grøden

  1. Ristede kerner: Kernerne stilles i blød i 12 timer. Skyl de hele kerner med koldt vand og rist derefter alle kernerne på panden, til de bliver sprøde og får en gyldenbrun farve. Tilsæt honning og lad kernerne blive karameliseret. Lad de karameliserede kerner hvile på bagepapir, indtil de er sprøde. 
  2. Hyldeblomstsirup: Bland saft og sukker i en gryde og lad saften koge ind til sirupskonsistens.
  3. Hæld siruppen på flaske eller dåse og lad den køle af.
  4. Grød: Bland gryn, vand og mælk i en gryde og kog langsomt op i ca. 5 minutter. Smag til med havsalt.
  5. "Drys havtorn og kerner over den varme grød og giv den et stænk hyldeblomstsirup. "