Sådan laver du Helle Tamsen Ellemanns surdejsbrød

Sådan laver du Helle Tamsen Ellemanns surdejsbrød

I denne uges ALT for damerne (nr. 17/2014), anbefalerHelles Tamsen Ellemann en opskrift på surdej.Prøv denogbag et lækkert surdejsbrød.

Ingredienser

  • 520 ml vand
  • 1 spsk. salt
  • ca. 1 dl surdej (ikke nødvendigt, men giver en god sur smag til brødet)
  • Gær på størrelse med en ært
  • 645 g mel

Sådan laver du Helle Tamsen Ellemanns surdejsbrød

  1. Opløs gær, salt og surdej i koldt vand. Rør mel i. Dejen står og hæver ved stuetemperatur i 12-18 timer.
  2. Hæld dejen ud på melet bord. Fold forsigtigt 3 sider sammen og vend dejen. Efter hæv i 2 timer på meldrysset bord. Støbejernsgryden varmes i ovn til 285 grader + 30 min.
  3. Vend dejen ned i gryden. Sæt låg på. Husk at tjekke om låget kan komme i ovnen! Bages i 30 min. med låg. Låget tages af - bages i yderligere 20-25 min. Eller indtil skorpen er gylden.