Helstegt kylling med grov mos
En let og lækker hovedret som er nem at lave til gæster.
Ingredienser
- 1 kylling af god kvalitet
- salt og peber.
- Mos:
- 1,2 kg nye kartofler
- 1 bundt forårsløg, fintsnittet
- 1 citron, økologisk, saft (til ærter) og skal (til mos)
- 50 g smør.
- Ærter:
- 20 g smør
- 600 g ærter i bælg
- 1 fast salathoved, f.eks.Iceberg, i strimler
- 1 skalotteløg, finthakket
Sådan laver du helstegt kylling
- Gnid kyllingen godt med salt og peber og steg den sprød og gylden i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min.
- Vask kartoflerne grundigt, men lad det meste af skrællen sidde på. Kog dem i usaltet vand i ca. 20 min. til de er helt møre. Hæld det meste af vandet fra og mos kartoflerne groft med forårsløg, citronskal og smør. Smag til med salt og peber.
- Prøv også grillkylling med salviefyld