Helstegt mørbrad med rødbedepesto
7
Ingredienser
- 1 stor eller 2 mindre, afpudsede
- svinemørbrad (gerne Frilandseller Antonius)
- salt, friskkværnet peber
- 1 spsk timianblade
- 1 spsk fintskåret rosmarin.
- Rødbede-pesto:
- 200 g kogte, afskallede rødbeder
- 50 g skrællet,
- udkernet coxorangeæble
- 25 g ristede pinjekerner
- 25 g friskreven parmesan
- eller grana
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk rosmarin
- ½ dl jomfruolivenolie
- 1-2 spsk æbleeddike
- salt, friskkværnet peber.
Sådan gør du
- Dup kødet tørt, gnid det med salt, peber samt timian og rosmarin. Brun mørbraden på alle sider, tilsæt ½ dl vand og steg videre, ca. 8 minutter på hver side. Tag kødet op og lad det hvile, inden det skæres i tynde skiver og serveres.
- Rødbede-pesto: Blend rødbede, æble, pinjekerner, ost og hvidløg samt rosmarin. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes, og smag til med æbleeddike samt salt og peber. Stil pestoen køligt til serveringen.