rugmelspaneret rødspætte

Paneret hel rødspætte med ristede gulerødder og citronmarinerede porrer

Den smørstegte rødspætte er her stegt hel, så den er saftig og fuld af smag. Serverer fisken med årstidens bedste grønt. Rødspætter er en af de fisk, der ofte er fanget skånsomt. Skånsomt fiskeri betyder bl.a., at der fiskes kystnært og derfor med minimal brug af brændstof, og at bestandene ikke overfiskes. Se efter mærket NaturSkånsom, hvis du er på udkig efter denne type fisk.

4

Ingredienser

  • 2 porrer
  • ½ øko citron
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 kg gulerødder
  • 1 håndfuld persille
  • 4 små eller 2 store flåede rødspætter
  • 100 g rugmel
  • 75 g smør

Sådan gør du

  1. Rens porrerne godt, og skær dem i tykke skiver på 1 ½ cm. Kog dem i letsaltet vand i 4 minutter, og sigt vandet fra. Riv skallen af citronen og klem saften ud – vend begge dele i porrerne sammen med 2 spsk olivenolie. Krydr med salt og peber, og lad porrerne stå og trække.
  2. Skrub eller skræl gulerødderne, og flæk dem, hvis de er tykke. Vend dem med resten af olien, og krydr med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad, og steg dem i 30 minutter ved 200 grader.
  3. Krydr rødspætterne med salt og peber, og vend dem i rugmel på begge sider.
  4. Smelt smørret i to store pander, hvor der er plads til alle fiskene, og steg dem 5 minutter pr. side ved middel varme. Hak persillen groft, og server fisken med de marinerede porrer og ristede gulerødder og drys med persille.