Hjemmebagt pizza med surdejsbund
Lær at lave bloggeren Ditte Ingemanns lækre søndagsret - hjemmebagt pizza med surdejsbund.
3-4 personer
Ingredienser
- Tomatsauce:
- 1 ds hakkede tomater
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk tørret oregano
- 1 fed hvidløg
- Sort peber
- Et nip sukker
- Pizzabund:
- 5 g gær
- 0,5 dl surdej (undlades hvis man ikke har surdej og mængden erstattes af vand)
- 2,5 dl koldt vand
- 1 tsk groft salt
- Ca. 350 – 400 g manitoba hvedemel (en blanding af durum og tipo 00 kan også bruges)
- Tomatsauce:
- Det hele blendes sammen og smages til. Hvis der er en rest tomatsauce i overskud, kan den sagtens fryses til endnu en omgang pizza.
- Pizzabund:
- Rør gær og surdej sammen – tilsæt vand og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud.
- Kom fyld på og bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizzaerne bages i ca. 10 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.
- Top pizzaerne med dit yndlingsfyld, f.eks. frisk mozzarella, pesto og serranoskinke- dejlig kombination!