Hjemmebagt pizza med surdejsbund

Hjemmebagt pizza med surdejsbund

Lær at lave bloggeren Ditte Ingemanns lækre søndagsret - hjemmebagt pizza med surdejsbund.

3-4 personer

Ingredienser

  • Tomatsauce:
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 fed hvidløg
  • Sort peber
  • Et nip sukker
  • Pizzabund:
  • 5 g gær
  • 0,5 dl surdej (undlades hvis man ikke har surdej og mængden erstattes af vand)
  • 2,5 dl koldt vand
  • 1 tsk groft salt
  • Ca. 350 – 400 g manitoba hvedemel (en blanding af durum og tipo 00 kan også bruges)

  1. Tomatsauce:
  2. Det hele blendes sammen og smages til. Hvis der er en rest tomatsauce i overskud, kan den sagtens fryses til endnu en omgang pizza.
  3. Pizzabund:
  4. Rør gær og surdej sammen – tilsæt vand og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud.
  5. Kom fyld på og bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizzaerne bages i ca. 10 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.
  6. Top pizzaerne med dit yndlingsfyld, f.eks. frisk mozzarella, pesto og serranoskinke- dejlig kombination!