Hjertemarengs med ingefær

Hjertemarengs med ingefær

8-10 pers.

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 2 ½ dl sukker
  • 3 spsk. kogende vand
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. vineddike
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 100 g revet rå marcipan
  • Desuden:
  • 3 blade husblas
  • 300 g hindbær
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 dl piskefløde
  • Pynt: evt. usprøjtede rosenblade

  1. Pisk æggehviderne stive. pisk sukkereti lidt ad gangen og herefter detkogende vand.Kom ingefær, vineddike, majsstivelse ogmarcipan i, og pisk kort.
  2. Tegn hjerter på bagepapir (ca. 10stk.), og fordel marengsmassen herpå.Bag dem i ovnen ved 150 gr. på midtersteovnribbe ca. 50 min. Afkøl bundene iden slukkede ovn.
  3. Læg husblassen i blød i koldt vand.Kog hindbærrene op i 1 dl vand i 3-4min., og pres det gennem en sigte. Kogsaften op igen sammen med sukkeret.Tag gryden fra varmen. tag husblassenop af vandet, og kom den straks i denkoghede hindbærsaft, så den smelter.Køl denne blanding af, til den kun lige erlun. pisk fløden til skum, og vend hindbærmasseni, uden at det blander sighelt. fordel det over bundene. pynt evt.med usprøjtede rosenblade.