Opskrift på hønsesalat med sprød serranoskinke

Hønsesalat med sprød serranoskinke

En klassiker i en lettere udgave.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    333 Kcal

1

Ingredienser

  • 15 g mayonnaise
  • 25 g DDV yoghurt 7 % eller lignende
  • ca. ½ tsk sennep
  • ca. 1 tsk lys eddike
  • salt og peber
  • klippet dild.
  • 100 g grønne asparges
  • 80 g tilberedt hønsekød/unghane
  • 20 g serranoskinke
  • 100 g tomater

Sådan laver du hønsesalat:

  1. Rør en dressing af mayonnaise og yoghurt. Smag til med sennep, eddike, salt og peber. Vend masser af klippet dild i.
  2. Damp aspargesene i et par min, så de stadig har bid. Køl dem af under rindende, koldt vand. Snit halvdelen af aspargesene i mindre stykker. Vend dem i dressingen sammen med kyllingekødet, der er skåret småt ud. Læg skinken på en bageplade med bagepapir, og bag den ca. 5 min i en varm ovn ved 225°, til den er gylden og sprød. Servér salaten med den sprøde skinke på. Pynt med de resterende asparges og tomatbåde.
  3. Prøv også bagel med kylling

Tip

Du kan erstatte asparges med ærter.