Hummus med grillet peberfrugt
8
Ingredienser
- 7 dl kogte kikærter
- 2 store røde peberfrugter
- 2 fed hvidløg
- 6-7 kviste salvie – kun bladene
- 1 stor håndfuld basilikumblade
- 1 økocitron, fintrevet skal af den hele + 3 spsk saft
- 4 spsk olivenolie
- 1½ -2 tsk salt
- peber
- 1 nip peperoncini (tørret piri piri).
Sådan gør du
- Sæt en hel pose kikærter i blød natten over i koldt vand. Kassér vandet og kog dem i frisk vand til de er møre, men stadig al dente. Kogetiden afhænger af kvaliteten af kikærter, samt hvor længe de har ligget i blød, men ofte skal de ikke kogere meget længere end 15-20 min. Tag 7 dl fra til hummusen og læg resten i en frysepose i fryseren. Når du så får lyst til ’friskkogte’ kikærter tager du en passende portion ud, overhælder dem med kogende vand og lader dem stå et par minutter. Det smager meget bedre end dåsekikærter.
- Skær peberfrugterne over i halve og fjern kernerne. Læg dem på en bagerist beklædt med sølvpapir med skindsiden opad og grill dem på øverste ribbe ovnen i 10-15 minutter til de er sorte. Hold øje med dem undervejs. Grill-tiden afhænger af hvor varm din ovn bliver – de skal være sorte, men må ikke nå at blive helt tørre. Læg de varme, grillede peberfrugter i en frysepose, eller pak dem godt ind i sølvpapir. Flå skindet af og kassér det, når de er kølet af.
- Kør alle ingredienserne i en foodprocessor og smag til med mere citronsaft, evt. peperoncini, salt og peber.