Hvid blomkålssuppe med kylling og champignoner

Hvid blomkålssuppe med kylling og champignoner

Delikat og smagfuld suppe med blomkål, kylling og champignoner.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 25 min.
  • Ingredienser:
  • 250 g kyllingebryst
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 15 g smør (eller 1 spsk olivenolie)
  • 1 kartoffel (tern)
  • 250 g blomkål (delt i små buketter)
  • ¾ liter hønse- eller grønsagsbouillon
  • 125 g hvide champignoner (i skiver)
  • evt. 1 dl fløde
  • muskatnød (revet)
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • brød

  1. Skær kyllingebrystet istrimler og krydr medsalt og peber.
  2. Steg løg og hvidløg blødeog blanke i en grydemed smør eller olie ogtilsæt kartoffeltern oglidt over halvdelen afblomkålsbuketterne.
  3. Vend rundt, krydr medsalt og peber og tilsætbouillon. Giv det etopkog, skru ned og lad suppen simre, til blomkålenkartoflerne og ermøre – ca. 10 min.
  4. Blend suppen jævn oggiv den et opkog. Vendkyllingestykker, champignonog de resterendeblomkålsbuketteri suppen og lad densimre i ca. 5 min.
  5. Rund evt. af med flødeog smag til med muskatnød,salt og peber.