Hvid blomkålssuppe med kylling og champignoner
Delikat og smagfuld suppe med blomkål, kylling og champignoner.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stegetid: 25 min.
- Ingredienser:
- 250 g kyllingebryst
- 1 løg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 15 g smør (eller 1 spsk olivenolie)
- 1 kartoffel (tern)
- 250 g blomkål (delt i små buketter)
- ¾ liter hønse- eller grønsagsbouillon
- 125 g hvide champignoner (i skiver)
- evt. 1 dl fløde
- muskatnød (revet)
- salt og peber
- Tilbehør:
- brød
- Skær kyllingebrystet istrimler og krydr medsalt og peber.
- Steg løg og hvidløg blødeog blanke i en grydemed smør eller olie ogtilsæt kartoffeltern oglidt over halvdelen afblomkålsbuketterne.
- Vend rundt, krydr medsalt og peber og tilsætbouillon. Giv det etopkog, skru ned og lad suppen simre, til blomkålenkartoflerne og ermøre – ca. 10 min.
- Blend suppen jævn oggiv den et opkog. Vendkyllingestykker, champignonog de resterendeblomkålsbuketteri suppen og lad densimre i ca. 5 min.
- Rund evt. af med flødeog smag til med muskatnød,salt og peber.