Hvid chokolade-cheesecake
Smuk og superlækker desserttallerken med små firkanter af hvid chokolade-cheesecake, mandelcrumble, friske ribs og rød skovsyre.
Cheesecake til 4 personer
Ingredienser
- Hvid chokolade-cheesecake:
- 1 1/2 blade husblas
- 1 økologisk citron, saft heraf
- 75 g hvid chokolade
- af god kvalitet
- 75 g Philadelphia (ikke light)
- 50 g sukker
- 75 ml piskefløde
- Mandelcrumble:
- 25 g smør
- 25 g mel
- 25 g mandelmel
- 25 g sukker
- Desuden:
- ribs
- evt. rød skovsyre og frysetørrede ribs
Sådan gør du
- Hvid chokolade-cheesecake: Læg husblas i blød i koldt vand. Lun citronsaft i en lille gryde. Vrid husblassen fri for vand, og rør den i citronsaften. Pisk Philadelphia og sukker let og luftigt. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og pisk den forsigtigt i ostemassen. Hæld citronsaften (med husblas) i en tynd stråle ned i massen, mens du pisker. Pisk fløden let til skum, og vend den forsigtigt i.
- Placer en firkantet kagekant (metalfirkant uden bund (ca. 15 x 15 cm))på et lille skærebræt beklædt med bagepapir, og fordel massen deri. Alternativt kan du bruge en springform uden bund. Sæt den på køl i minimum 3 timer.
- Crumble: Kom alle ingredienser i en skål, og smuldr det hele sammen. Fordel crumblen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den ved 175 grader i ca. 10 minutter – til den er gylden. Lad crumblen køle helt af.
- Anretning: Skær cheesecake-massen ud i små stykker, og placer tre-fire stykker på hver tallerken. Fordel lidt crumble, ribs og evt. skovsyre over. Slut af med et lille drys frysetørret ribs eller lignende.traks.
- TIP! Du kan også komme cheesecake-massen i fire små glas og lade den stivne heri. Kom crumble og bær over ved servering.
PRØV OGSÅ:Hindbær-drømme