Hvid chokoladekage med passionsfrugt

Hvid chokoladekage med passionsfrugt

8 personer

Ingredienser

  • Bunde:
  • 100 g hvid chokolade
  • 200 g smør
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • ¾ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
  • Fyld:
  • 5 blade husblas
  • 10 passionsfrugter
  • 1 dl appelsinsaft
  • 100 g sukker
  • 200 g hvid chokolade
  • 4 dl piskefløde
  • Desuden:
  • 2 dl piskefløde til pynt af kagens sider
  • Krokant:
  • 1 dl sukker
  • 100 g mandler

  1. Bunden: 1. Hak chokoladenfint. Smelt smør, hvidchokolade og mælksammen i en gryde, tildet er ensartet, mendet må ikke koge. Taggryden fra varmen, ogafkøl det 15-20 min.2. Pisk æggene luftigemed sukkeret. Rørchokoladeblandingen i.Sigt hvedemelet i sammenmed bagepulver.Tilsæt appelsinskal, ogrør kort dejen sammen.Smør 1 springform22 cm i diameter.Læg et udklippetstykke bagepapir ibunden af formen.3. Fordel dejen i formen.Bag kagen ved175 gr. i ca. 40 min. påmidterste ovnribbe.Stik et spyd i kagen,er der rå dej på, skalden bage lidt længere.Afkøl kagen, og skærden igennem til 3 kagebunde.
  2. Fyld:1. Udblød husblasseni koldt vand ca. 10min. Kog indmadenaf passionsfrugterne,appelsinsaft og sukkersammen i en gryde 1-2min. Sigt blandingenover i en anden gryde,og varm op igen. Taggryden fra varmen.Kom let afdryppethusblas i gryden, ogrør, til den er smeltet.Hak den hvide chokolade,og smelt ogsåden i blandingen. Ladblandingen køle af ca.30 min.2. Pisk fløden til skum.Rør lidt af flødeskummeti passionsfrugtmassen.Rør nu passionsfrugtmassenogresten af flødeskummetsammen.
  3. Krokant:1. Smelt sukkeret i entykbundet gryde, til deter gyldent. Kom hakkedemandler i.Hæld massen ud påbagepapir på en bageplade.2. Lad det stivne. Hakkrokanten med en storkniv på et skærebræt.
  4. Sådan laver du kagen:Læg en af bundene i enspringform foret medplastfilm. Fordel ‰ afmoussen over. Læg enkagebund over, og gentagmed mousse. Slutmed et lag mousse påtoppen. Dæk kagenmed husholdningsplastfilm.Stil den ikøleskab 4 timer. Piskde 2 dl piskefløde tilskum. Fordel skummetpå kagens sider, og topmed en paletkniv. Dryskrokant over kagen.