Hyldebærsuppe med sukkerstegte brødkrummer og pæretern
De sorte hyldebær smager skønt i en sød suppe. Top suppen med sprøde brødkrummer, pæretern og flødeskum.
4 personer
Ingredienser
Hyldebærsuppe:
- 5 dl ufortyndet hyldebærsaft
- 5 dl vand
- 3 spsk. majsstivelse
- 1 dl vand
Pæretern:
- 1 pære
- 2 spsk. sukker
- 15 g smør
Sukkerstegte brødkrummer:
- 2 spsk. sukker
- 10 g smør
- 2 dl smuldret brødkrumme af lyst hvedebrød
Pynt:
- rød skovsyre
Tilbehør:
- flødeskum
Sådan gør du:
- Hyldebærsuppe: Kom saft og vand i en gryde, og bring det i kog. Jævn med majsstivelse udrørt i vand. Kog kort igennem.
- Pæretern: Skær pæren i små tern, og drys dem med sukker. Lad dem trække 10 min. Steg ternene gyldne i smør på en pande.
- Sukkerstegte brødkrummer: Smelt sukkeret på en pande, og smelt smørret heri. Kom brødkrummerne på panden, og steg dem gyldne, mens du vender dem hele tiden. Fordel krummerne på bagepapir på en bageplade, og køl dem helt af.
- Server den varme hyldebærsuppe med pæretern, sukkerstegte brødkrummer, flødeskum og lidt rød skovsyre som pynt.