Lækker butter chicken

Indisk butter chicken

Lækker opskrift på indisk butter chicken eller murgh makhani som den bliver kaldt i sit hjemland. Butter chicken er hurtigt blevet en favorit på middagsbordet herhjemme - på linje med den klassiske kylling i karry. Og du kan nemt skrue op - og ned - for krydderierne, alt efter hvem, der skal spise med.

Ingredienser

  • Tid: ca. 20 min. plus kogetid
  • (4 pers.)
  • 2 spsk. smør
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. garam masala
  • ½ tsk. mild chilipulver
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 100 g tomatpure
  • 1½ dl fløde
  • 3 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g rosiner
  • Kylling
  • 1 hel kylling
  • 2 spsk. smør
  • 2 tsk. garam masala
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • naanbrød og evt. en skål salat .

Sådan laver du butter chicken

  1. 1. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt presset hvidløg, ingefær og krydderier, og steg ca. 1 min.
  2. 2. Tilsæt tomatpure, og steg yderligere et par minutter. Tilsæt fløde, og kog op. Tilsæt yoghurt, og sænk varmen. Lad saucen simre ved svag varme i ca. 10 min. Smag til med citronsaft, salt og peber, og tag gryden af varmen.
  3. 3. Partér kyllingen i 6-8 dele. Smelt smørret i en sauterpande. Krydr kyllingen med garam masala, salt og peber, og brun kyllingen.
  4. 4. Sænk varmen, og tilsæt 2-3 spsk. sauce. Lad det simre, til væden er kogt ind. Tilsæt resten af saucen, og lad det simre ca. 15 min. under låg. Vend kyllingestykkerne, og lad det simre yderligere ca. 15 min.
  5. 5. Skyl spinaten, og slyng den tør. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Server butter chicken med naanbrød eller hurtige hjemmebagte fladbrød og evt. en sprød salat.
  6. TIP
  7. Du kan bruge 4 kyllingebryster skåret i halve, i stedet for en hel kylling.