Butternut squash og kylling
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 4 kyllingebryster
- 3 spsk neutral olie
- 1 stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 løg
- ½ dl vand
- ½ butternut squash
- 1 spsk karrypulver
- 1 tsk gurkemeje
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 spsk korianderfrø
- 1 mango
- evt. frisk koriander.
Sådan laver du butternut squash
- 1. Skær kyllingen i tykke skiver, og brun dem i 2 spsk af olien. Brug en blender til at lave en pasta af ingefær, hvidløg, chili (med eller uden kerner, afhængig af hvor stærk du vil have den), løg og vand. Skræl squashen, og skær den i tern.
- 2. Tag den brunede kylling op af gryden og læg til side. Kom karry og gurkemeje i den varme olie og rist det af i 30 sekunder. Tilsæt løg-pastaen, og steg det i 2 minutter. Tilsæt squashtern, kokosmælk, sukker og salt, og kom kyllingen tilbage i gryden.
- 3. Lad karryen simre uden låg i 10 minutter til kyllingen er gennemstegt, men uden den bliver tør. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du evt. jævne den med lidt maizena.
- 4. Varm den resterende olie op i en anden pande og tilsæt korianderfrø. Rist dem i olien i 1 min og hæld over den færdige karry. Server med dampede basmati-ris, frisk koriander og mango.