Opskrift på ingefær-marineret svinemørbrad med grønkålsmayonnaise

Ingefær-marineret svinemørbrad med grønkålsmayonnaise

4

Ingredienser

  • Ingefær-marineret svinemørbrad
  • 1 svinemørbrad
  • 10 cm friskrevet ingefær
  • saft og skal af 1 øko citron
  • 1 spsk tamari (japansk sojasauce, som er et sundere alternativ til den traditionelle soja).
  • Grønkålsmayonnaise
  • 1 stilk grønkål
  • 4 spsk økologisk mayonnaise på glas, fås i velassorterede supermarkeder eller en hjemmerørt – se opskrift længere nede
  • 1 fed hvidløg
  • saft af ½ citron
  • 1 spsk olivenolie.
  • Hjemmerørt mayonnaise
  • 1 frisk æggeblomme
  • et drys groft salt
  • 2 tsk citronsaft eller god æbleeddike
  • 1 dl god koldpresset olivenolie.

Sådan gør du

  1. Ingefær-marineret svinemørbrad
  2. Læg svinemørbraden i et ildfast fad.
  3. Riv ingefær og citronskal. Bland det med saften fra citron og tamari.
  4. Smør mørbraden ind i saucen og lad den gerne marinere natten over, men 1 time kan også gøre det.
  5. Kom mørbraden i ovnen på 180 grader i ca. 30 min. Den skal endelig ikke have for meget, så bliver den tør og kedelig.
  6. Grønkålsmayonnaise
  7. Hak grønkålen meget fint og bland med de resterende ingredienser.
  8. Smag til med havsalt og peber.
  9. Server svinemørbraden til grønkålsmayonnaisen. Lav evt. en god kålsalat eller spis salaten med rød quinoa til.
  10. TIP
  11. Grønkålsmayonnaisen er også velegnet som dip til alt slags kød og grøntsager.
  12. Hjemmerørt mayonnaise
  13. Rør æggeblommen godt med salt og tilsæt citronsaft eller eddike. Rør olie i dråbevist, indtil æggeblommen bliver tyktflydende. Rør derefter olien i - i en tynd stråle til mayonnaisen er cremet. Fortsæt, til den bliver tyk.
  14. Hvis mayonnaisen skiller og bliver tynd, startes med en ny æggeblomme og den skilte mayonnaise røres i, som var det olie.
  15. Smag mayonnaisen til med salt og peber