Ingefærmuffins

Ingefærmuffins

De små ingefærmuffins medchokolade- eller hvid glasur er skønttilbehør til den hvide gløgg eller til en god kop te.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Fryse-egnet uden glasur
  • (ca. 30 stk.)
  • 325 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt allehånde
  • 2 æg str. L
  • 250 g farin
  • 1/4 l kærnemælk
  • 125 g smeltet smør
  • Pynt:
  • 50 g syltet ingefær
  • 75 g flormelis og 1 spsk
  • kogende vand eller
  • 75 g mørk chokolade og
  • 5 g smør

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  2. Pisk æg og farin let sammen og tilsæt kærnemælk og smeltet smør. Vend de tørre ingredienser i ad et par omgange.
  3. Fordel dejen i minimuffinsforme og bag dem midt i ovnen ca. 20 min. Lad kagerne afkøle på en rist.
  4. Pynt de afkølede kager med hvid glasur og fintsnittet, syltet ingefær – eller smeltet chokolade og fintsnittet, syltet ingefær.