Ingefærmuffins
De små ingefærmuffins medchokolade- eller hvid glasur er skønttilbehør til den hvide gløgg eller til en god kop te.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 20 min.
- Fryse-egnet uden glasur
- (ca. 30 stk.)
- 325 g hvedemel
- 1/2 tsk natron
- 1/4 tsk salt
- 1 spsk stødt ingefær
- 2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt allehånde
- 2 æg str. L
- 250 g farin
- 1/4 l kærnemælk
- 125 g smeltet smør
- Pynt:
- 50 g syltet ingefær
- 75 g flormelis og 1 spsk
- kogende vand eller
- 75 g mørk chokolade og
- 5 g smør
- Tænd ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Pisk æg og farin let sammen og tilsæt kærnemælk og smeltet smør. Vend de tørre ingredienser i ad et par omgange.
- Fordel dejen i minimuffinsforme og bag dem midt i ovnen ca. 20 min. Lad kagerne afkøle på en rist.
- Pynt de afkølede kager med hvid glasur og fintsnittet, syltet ingefær – eller smeltet chokolade og fintsnittet, syltet ingefær.