Italiensk bønnegryde opskrift

Italiensk bønnegryde med kartofler og medister

En bønnegryde er god og nærende aftensmad, hvor du kan bruge mange af dine rester.

4

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 medium løg, hakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 l hønsesuppe – du kan godt bruge en færdig frossen
  • 400 g kartofler i skiver
  • 150 g snackpeber
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse hvide bønner eller butterbeans
  • 1 tsk sukker
  • salt og sort peber
  • 400 g stegt medister
  • parmesan

Sådan laver du bønnegryde

  1. 1. Snit løg i strimler og hak hvidløget fint. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
  2. 2. Varm olien i en gryde og kom løgene i. Steg dem ved middel varme til de bliver klare. Tilsæt hvidløg og steg med i et halvt minut – det må ikke brune. Tilsæt hønsesuppen og de skivede kartofler. Lad suppen simre under låg i 30 min til kartoflerne er helt møre. Skær imens snackpeber i skiver.
  3. 3. Tilsæt tomater, snackpeber og bønner. Kom sukker i og smag retten til med salt og peber.
  4. 4. Skær medisteren i tykke skiver varm dem op i suppen. Server med høvlet parmesan og et stænk god olivenolie.

Tip

Du kan bruge kogte kartofler fra dagen før. I så fald kommes de i gryden sammen med tomaterne. Har du ikke medister, kan andre pølser også bruges eller du kan vælge at lave retten vegetarisk.