Jamie Oliver

Jamie Olivers frugtkompotter med trendy chiafrø og nøddemælk

Chiafrø er hot for tiden – og rimelig cool sammen med gode smagsgivere som her. De har et højt protein- og fiberindhold, og er en god kilde til magnesium, som giver stærke knogler og tænder. 117 kcal pr. portion.

Til 10 glas

Ingredienser

  • 4 små bananer (400 g)
  • 1 tsk flydende vanilje
  • 6 dl iskold hasselnødde- mælk eller usødet mandelmælk
  • 120 g chiafrø
  • 300 g frossen frugt, f.eks. mango eller diverse bær
  • ½ lime

Sådan gør du

  1. Skræl 3 bananer, pluk dem i mindre stykker ned i blenderen. Tilsæt vaniljen og 3 dl af mælken, og blend det glat.
  2. Kom det i en kande, og rør halvdelen af chia-frøene i.
  3. Fordel det i 10 glas eller kopper, og stil dem på køl, så nøddemælken kan begynde at stivne.
  4. Kom i mellemtiden den frosne frugt op i blenderen (det er rart med lidt afveksling, så prøv noget forskelligt fra gang til gang), skræl og tilsæt den sidste banan, de sidste 3 dl mælk og limesaften.
  5. Blend det glat, hæld det over i en kande, og rør resten af chiafrøene i.
  6. Fordel kompotten i de 10 glas ved at hælde det forsigtigt ned over bagsiden af en spiseske og ned på nøddemælken, så de to lag forbliver tydeligt adskilte.
  7. Stil dem tilbage på køl – så er de stivnet og lige til at spise efter et par timer.

Tip

De små søde kompotter og nøddemælken kan holde sig op til 3 dage på køl. Server dem med, hvad du nu har af frisk frugt, granola eller et drys ristede, hakkede nødder. God fornøjelse med denne farveglade, lækre morgenmad.