Jamie Olivers frugtkompotter med trendy chiafrø og nøddemælk
Chiafrø er hot for tiden – og rimelig cool sammen med gode smagsgivere som her. De har et højt protein- og fiberindhold, og er en god kilde til magnesium, som giver stærke knogler og tænder. 117 kcal pr. portion.
Til 10 glas
Ingredienser
- 4 små bananer (400 g)
- 1 tsk flydende vanilje
- 6 dl iskold hasselnødde- mælk eller usødet mandelmælk
- 120 g chiafrø
- 300 g frossen frugt, f.eks. mango eller diverse bær
- ½ lime
Sådan gør du
- Skræl 3 bananer, pluk dem i mindre stykker ned i blenderen. Tilsæt vaniljen og 3 dl af mælken, og blend det glat.
- Kom det i en kande, og rør halvdelen af chia-frøene i.
- Fordel det i 10 glas eller kopper, og stil dem på køl, så nøddemælken kan begynde at stivne.
- Kom i mellemtiden den frosne frugt op i blenderen (det er rart med lidt afveksling, så prøv noget forskelligt fra gang til gang), skræl og tilsæt den sidste banan, de sidste 3 dl mælk og limesaften.
- Blend det glat, hæld det over i en kande, og rør resten af chiafrøene i.
- Fordel kompotten i de 10 glas ved at hælde det forsigtigt ned over bagsiden af en spiseske og ned på nøddemælken, så de to lag forbliver tydeligt adskilte.
- Stil dem tilbage på køl – så er de stivnet og lige til at spise efter et par timer.