Jordbærsuppe

Jordbærsuppe

Jordbær smager fantastisk når det er sommer, og er derfor perfekte i en suppe som denne, der toppes med en cremet vaniljeflødeskum med makroner.

4 personer

Jordbærsuppe

  • 500 g jordbær
  • 4 dl vand
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. lys tør vermouth f.eks. Noilly Prat eller appelsinsaft
  • 1 dl piskefløde 
  • 2½ dl piskefløde
  • korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. flormelis
  • 5 makroner

Jordbærsuppe:

  1. Nip jordbærrene, og tag nogle fra til pynt. Kom resten af ingredienserne i en gryde, og kog det samen ca. 5 min.
  2. Kom det i en blender eller foodprocessor, og miks det jævnt. Køl helt af. 
  3. Server den kolde suppe med vaniljeflødeskum med makroner og skivede jordbær.

Vaniljeflødeskum med makroner:

  1. Pisk fløden til blødt skum, og pisk vaniljekorn og flormelis i.
  2. Knus makronerne, og vend dem i flødeskummet, eller drys dem over.