Julebrownie med hjertekrymmel

Julebrownie med hjertekrymmel

En skøn og snasket brownie, som er supernem at lave. Her kan de små sagtens være med i køkkenet og selv hjælpe til med at bage julens lækreste brownie. Og pynte den med glasur og hjertekrymmel.

Total:1 time

Ingredienser

  • Arbejdstid:  30 min.
  • Bagetid:  ca. 45 min.
  • Fryse-egnet (uden glasur)
  • (ca. 20 stykker)
  • Den mørke dej:
  • 150 g mørk chokolade (hakket)
  • 75 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 75 g valnøddekerner
  • Hvid dej:
  • 100 g hvid eller evt. lys chokolade (hakket)
  • 2 æg
  • 120 g sukker
  • 25 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • Kakaoglasur:
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk kakao
  • ca. 1 spsk kogende vand
  • Drys: kagekrymmel (f.eks. røde hjerter)

Sådan bager du julebrownie

  1. Start med at lave den mørke dej: Smelt chokolade og smør over vandbad.
  2. Bland mel med kakao og bagepulver.
  3. Pisk æggene skummende med sukker.
  4. Drys melblandingen i æggeskummet igennem en si, og rør forsigtigt chokoladeblandingen i.
  5. Tilsæt valnødderne.
  6. Hæld dejen i en flad kageform med bagepapir.
  7. Så skal du lave den hvide dej:
  8. Den hvide dej laves på samme måde som den mørke, dog uden kakao og valnødder. Fordel den oven på den mørke dej.
  9. Bag kagen i en 150 grader varm ovn ca. 45 min. Når kagen er afkølet, pyntes den med glasur og krymmel.