Opskrift på de lækreste julefrikadeller
Frikadellerne har fået en skøn julesmag med nelliker, allehånde, ingefær og muskatnød. Byd velkommen til de såkaldte julefrikadeller!
Ca. 20 stk. frikadeller
Julefrikadeller
- Fryse-egnet
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 1 lille løg, finthakket
- 4 spsk mel
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk rasp
- 2 æg
- ca. 1 dl mælk
- salt og peber
- 1⁄2-1 tsk allehånde
- 1⁄2 tsk ingefær
- 1⁄2 tsk nellike
- 1 tsk reven muskatnød
- fedtstof til stegning
Sådan laver du julefrikadeller
- Bland det hakkede kød med løg, mel, havregryn og rasp.
- Rør æggene i ét ad gangen og supplér med mælk.
- Krydr med salt, peber og de øvrige krydderier.
- Lad farsen hvile 1 time i køleskab.
- Form farsen til ikke for store frikadeller og steg dem i fedtstof på panden.
- Servér frikadellerne med syltede agurker og/eller asier eller lidt af julens rødkål.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt