Julefrikadeller

Opskrift på de lækreste julefrikadeller

Frikadellerne har fået en skøn julesmag med nelliker, allehånde, ingefær og muskatnød. Byd velkommen til de såkaldte julefrikadeller!

Ca. 20 stk. frikadeller

Julefrikadeller

  • Fryse-egnet
  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 lille løg, finthakket
  • 4 spsk mel
  • 2 spsk havregryn
  • 2 spsk rasp
  • 2 æg
  • ca. 1 dl mælk
  • salt og peber
  • 1⁄2-1 tsk allehånde
  • 1⁄2 tsk ingefær
  • 1⁄2 tsk nellike
  • 1 tsk reven muskatnød
  • fedtstof til stegning

Sådan laver du julefrikadeller

  1. Bland det hakkede kød med løg, mel, havregryn og rasp.
  2. Rør æggene i ét ad gangen og supplér med mælk.
  3. Krydr med salt, peber og de øvrige krydderier.
  4. Lad farsen hvile 1 time i køleskab. 
  5. Form farsen til ikke for store frikadeller og steg dem i fedtstof på panden. 
  6. Servér frikadellerne med syltede agurker og/eller asier eller lidt af julens rødkål.

Tip

Frikadeller kan laves i god tid før julen og fryses ned.