Julekage opskrift

Julekage med blåbær

Hanne Berzant, designer og medejer i By Nord, giver her sin bedste juleopskrift på julekage med blåbær.

6

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 200 g rørsukker
  • 3 æg str M/L
  • 150 g marcipan
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g blåbær
  • 50 g hele smuttede mandler
  • 75 g rosiner

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker blødt. Pisk æg i et ad gangen. Riv marcipanen, og rør den i massen.
  2. Bland hvedemel, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver, blåbær og mandler.
  3. Rør det sammen med æggemassen, og kom dejen i en smurt springform.
  4. Bag kagen ved 150 grader i ca. 1 time.
  5. Mærk med en strikkepind undervejs, om kagen er færdig, så der ikke hænger dej ved. Drys den med flormelis og hæld blå bærrene på.