Julekrans med marcipanfyld
Særligt her ved juletid kommer det gode klassiske bagværk rigtig til sin ret, og denne lækre julekrans vil med garanti få dit hjem til at dufte herligt af jul.
1 stk.
Julekrans med marcipanfyld
- 150 g smør
- 400 g hvedemel
- ½ dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 2 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- Marcipanfyld:
- 25 g smør
- 3 spsk. sukker
- 2 spsk. appelsinsaft
- 150 g revet, ren rå marcipan
- Pynt:
- 1 sammenpisket æg
- 30 g mandelflager
- 2 spsk. perlesukker og evt. sigtet flormelis
- Smuldr smørret i hvedemelet. Lun mælken i gryde, den skal kun være fingervarm. Udrør gæren i heri. Rør æg, sukker og salt i. Kom gærblandingen i melblandingen, og ælt dejen sammen. Stil dejen tildækket til hævning ca. 1 time.
- Slå dejen ned, og rul den ud til et rektangel på 15 x 50 cm. Rør ingredienserne til marcipanfyldet sammen. Fordel fyldet på dejen, og rul den sammen på langs. Alt fyld skal være dækket af dej. Form dejen til en krans. Lad den efterhæve 15 min. Pensl med æg, og drys med mandelflager og perlesukker.
- Bag kransen ca. 25-30 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kransen, og drys evt. med sigtet flormelis.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt