Opskrift på gedeost med valnødde-sirup

Gedeost med valnødde-sirup

Tid til ost hvor brødet er skiftet ud med julesalat.

6

Ingredienser

  • 2 dl rørsukker
  • 1/2 dl vand
  • saft og skal af 2 appelsiner
  • 100 g valnødder
  • 2 hoveder julesalat
  • 100 g tør gedeost

Sådan laver du gedeost med valnødde-sirup

  1. Kom alt op i en gryde og bring det i kog. Kog i 10 min og køl af. Lav gerne valnødderne nogle dage i forvejen.
  2. Skær bunden af salaterne og kassér de yderste, bitre blade. Skær osten i klodser og anret i salatblade med valnødder og sirup på toppen.
  3. Se også opskrift på Langtidsstegt kalveculotte med mos og rødbeder.

Tip

Ost behøver ikke altid blive serveret med brød til. Julesalaten er både friskere og mindst ligeså sprød.