Kålsalat med kokos, chili, ingefær og cashewnødder
En frisk og krydret salat.
6
Ingredienser
- ½ spidskål eller ¼ hvidkål
- 2-3 klementiner
- ½ chili
- 1 citron, saften heraf
- 1 spsk rørsukker
- 1 spsk revet frisk ingefær
- 2-3 spsk soja, f.eks. tamarind
- 1-1½ dl cashewnødder, grofthakkede
- 1-1½ dl kokoschips/flager
- ½ dl purløg, finthakket
Sådan gør du:
- Snit kålen i tynde strimler.
- Pil klementinerne, og skær dem i mindre stykker. Halvér chilien, og fjern kernerne. Hak chilien fint.
- Pres saften af citronen, og rør citronsaft sammen med sukker, ingefær og soja. Rist cashewnødder og kokos på en tør pande, og drys med lidt salt.
- Bland snittet spidskål sammen med dressingen og ca. 1½ tsk. hakket chili efter smag og behag.
- Anret det på et fad, og drys med klementinstykker, cashewnødder, kokoschips og purløg.
PRØV OGSÅ: Laks med sprød topping og krydderurter