Kålsalat med kokos, chili, ingefær og cashewnødder

Kålsalat med kokos, chili, ingefær og cashewnødder

En frisk og krydret salat.

6

Ingredienser

  • ½ spidskål eller ¼ hvidkål
  • 2-3 klementiner
  • ½ chili
  • 1 citron, saften heraf
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 2-3 spsk soja, f.eks. tamarind
  • 1-1½ dl cashewnødder, grofthakkede
  • 1-1½ dl kokoschips/flager
  • ½ dl purløg, finthakket

Sådan gør du:

  1. Snit kålen i tynde strimler.
  2. Pil klementinerne, og skær dem i mindre stykker. Halvér chilien, og fjern kernerne. Hak chilien fint.
  3. Pres saften af citronen, og rør citronsaft sammen med sukker, ingefær og soja. Rist cashewnødder og kokos på en tør pande, og drys med lidt salt.
  4. Bland snittet spidskål sammen med dressingen og ca. 1½ tsk. hakket chili efter smag og behag.
  5. Anret det på et fad, og drys med klementinstykker, cashewnødder, kokoschips og purløg.

Tip:

Du kan også lave kålsalaten om til en mættende frokostsalat ved at supplere med stegt kylling, f.eks. krydret med lidt hvidløg og chili.