Kalvespidsbryst med kryddersmør og stegte rødløg
Helt enkel og nem mad med smukke farver.
Ingredienser
- Kalvespidsbryst:
- 1 kg kalvespidsbryst
- salt og peber
- 2 dl hvidvin
- 2 dl vand
- Kryddersmør:
- 200 g smør, blødt og skåret i tern
- 5 blade ramsløg, finthakkede
- 1 lille bundt purløg, fintsnittet
- 1 dl persille, finthakket
- 1 tsk salt
- Løg:
- 4 rødløg
- 20 g smør
- salt og peber
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 145 grader. Krydr kalvespidsbrystet godt på alle sider med salt og peber, og kom det op i en gryde, som kan gå i ovnen. Hæld hvidvin og vand ved, og sæt låg på gryden. Steg brystet i ovnen i 3-4 timer, til det er meget mørt.
- Kryddersmør:
- Rør alle ingredienser godt sammen, og sæt på køl frem til servering.
- Løg:
- Halver løgene, og skær top og bund af. Pil dem. Varm en pande godt op, og kom løgene på den tørre pande. Vend dem undervejs. Når løgene er blevet brunede på begge sider, tilsættes smørret. Skru ned for varmen, og lad løgene stå og simre færdig ved mellemvarme, cirka 10 minutter yderligere. Krydr godt med salt og peber.
- Servering:
- Skær skiver af kalvebrystet, og dryp med lagen. Kom klatter af kryddersmør på, og server med løg.
PRØV OGSÅ: Porregratin
PRØV OGSÅ: Sprød frisk med raita øble, løg og agurk
PRØV OGSÅ: Steak med persillesmør og rodfrugtsalat