Steak med persillesmør og rodfrugtsalat
En god bøf og lidt tilbehør – hvad mere vil du have?
4
Ingredienser
- *4 steaks f.eks. entrecote eller en rump-steakaf ca. 175 g pr stk.
- Persillesmør:
- 100 g blødt smør
- *1 dl finthakket kruspersille
- 1 fed finthakket hvidløg
- lidt paprika, salt og peber
- revet citronskal
- Rodfrugtsalat:
- *1 pastinak
- 2-3 gulerødder
- ½ rødløg
- 2-3 spsk æbleeddike
- 4-5 olivenolie
- salt og peber
- persille
- Tilbehør:
- kartofler f.eks. ovnbagte kartofler
Sådan gør du
- Persillesmør:
- Rør blødt smør med 1/3 del af persillen, hvidløg, paprika, salt, peber og lidt revet citronskal. Rul smørret til en lille rulle og rul det i hakket persille. Pak det ind i husholdningsfilm og læg det i køleskabet.
- Rodfrugtsalat:
- Skræl pastinak og gulerødder. Skær dem i helt tynde skiver. F.eks. på en mandolin. Pil rødløget, halver det, og skær det i tynde skiver. Rør eddike sammen med olie, salt og peber. Kom rodfrug-terne og rødløg i en skål, og kom dressingen over. Krydr med salt og peber og drys med persille.
- Steg kødet 3 minutter på hver side og krydr med salt og peber. Skær skiver af persille-smør og server steak med persille-smør og rodfrugtsalat og ovnbagte kartofler til.
- Tjek dit basislager
- Opskrifterne forudsætter, at du har lidt forskelligt i dit køkken. Tjek derfor om du har:
- > olie til stegning
- > salt, peber og sukker
- > eddike, f.eks. æbleeddike
- > smør
- > citron
- > løg, f.eks. skalotteløg og rødløg
- > hvidløg
- > diverse krydderier og blandinger:
- ras el hanout (som kan udskiftes med f.eks. tandoori masala eller anden god krydderi-
- blanding, karry og paprika etc.
PRØV OGSÅ: Kebab med blomkåls-'couscous'