Karamelpavlovaer med rabarber

Karamelpavlovaer med rabarber

Det er den brune farin, der giver en lidt karamelagtig smag til denne pavlova.

8-10 personer

Ingredienser

  • Til bagepapiret:
  • 10 g smeltet smør
  • 2 tsk. majsstivelse
  • Desuden:
  • 5 æggehvider
  • 1 tsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
  • 110 g sukker
  • 110 g brun farin
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g græsk yoghurt, 10 %
  • Rabarber:
  • 500 g rensede rabarber
  • 150 g sukker
  • evt. korn af 1 vaniljestang

  1. Bland rabarberskiver, sukker ogevt. vaniljekorn i en gryde, og laddet trække et par timer. Varm detlangsomt op, og lad det småkogeet par min., til rabarberne er møre.
  2. Pisk æggehviderne stive med enhåndmixer. Tilsæt eddike. Tilsætsukkeret lidt ad gangen. Tilsætherefter brun farin lidt ad gangen.Rør 1 spsk. majsstivelse i.
  3. Smør bagepapiret med smør, ogdrys med majsstivelse. Fordel marengseni 8-10 toppe på bagepapir.Glat toppene ud, de skal have enhøjde på ca. 3 cm.
  4. Bag pavlovaerne i ovnen ved 180gr. i 5 min. på midterste ovnribbe.Skru ned til 150 gr., og bag videreca. 40 min. Sluk for ovnen, og ladpavlovaerne køle af i ovnen. Enpavlova skal have en sprød skal oget skumfidusagtigt indre.
  5. Pisk fløden til skum, og blandmed yoghurt. Fordel det overpavlovaerne. Fordel halvdelen afrabarbersaucen over. Server medresten af rabarbersaucen.