Karamelpavlovaer med rabarber
Det er den brune farin, der giver en lidt karamelagtig smag til denne pavlova.
8-10 personer
Ingredienser
- Til bagepapiret:
- 10 g smeltet smør
- 2 tsk. majsstivelse
- Desuden:
- 5 æggehvider
- 1 tsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
- 110 g sukker
- 110 g brun farin
- 1 spsk. majsstivelse
- 2 dl piskefløde
- 200 g græsk yoghurt, 10 %
- Rabarber:
- 500 g rensede rabarber
- 150 g sukker
- evt. korn af 1 vaniljestang
- Bland rabarberskiver, sukker ogevt. vaniljekorn i en gryde, og laddet trække et par timer. Varm detlangsomt op, og lad det småkogeet par min., til rabarberne er møre.
- Pisk æggehviderne stive med enhåndmixer. Tilsæt eddike. Tilsætsukkeret lidt ad gangen. Tilsætherefter brun farin lidt ad gangen.Rør 1 spsk. majsstivelse i.
- Smør bagepapiret med smør, ogdrys med majsstivelse. Fordel marengseni 8-10 toppe på bagepapir.Glat toppene ud, de skal have enhøjde på ca. 3 cm.
- Bag pavlovaerne i ovnen ved 180gr. i 5 min. på midterste ovnribbe.Skru ned til 150 gr., og bag videreca. 40 min. Sluk for ovnen, og ladpavlovaerne køle af i ovnen. Enpavlova skal have en sprød skal oget skumfidusagtigt indre.
- Pisk fløden til skum, og blandmed yoghurt. Fordel det overpavlovaerne. Fordel halvdelen afrabarbersaucen over. Server medresten af rabarbersaucen.